Prosíme chvíli strpení,
zpracováváme váš požadavek.

Doprava anhydritu

Domů Články Doprava Doprava anhydritu

Pro přepravu materiálu na stavbu využíváme dvě technologie přepravy


1) MIXEM s čerpadlem, mixem + čerpadlo

Na betonárně se vyrobí požadovaný anhydritový potěr, který se „napustí“ do mixu (jedná se o mix, který má na sobě čerpadlo) a ten anhydritovou směs dopraví na stavbu a odčerpá. Druhá varianta je mix bez čerpadla, který s vyrobeným anhydritem přijede k malému čerpadlu a s jeho pomocí odčerpá anhydrit. Tento způsob dopravy je vhodný do míst, kde není mnoho manipulačního prostoru. Obejde se bez elektřiny a vody. Čerpadlo a hadice (60bm) jsou součástí mixu. Do velkého „mixu“ o velikosti 10m3 se dá naložit maximálně 8,5 m3 anhydritového potěru. Umývá se do „sebe“, tudíž nezanechává žádný nepořádek a díky této vlastnosti je vhodný i do měst. Mix potřebuje pro stání cca. 12 m na délku a 2,5 m na šířku.

2) Brematem (TRANSMIX)

Jedná se o mobilní výrobní zařízení, které je naloženo pískem a anhydritem (pojivem). Vyžaduje pouze přípojku vody, nebo barelů s vodou. Množství vody je v závislosti na množství vyrobeného materiálu (cca. 400litrů/m3 včetně mytí). Nevýhodou je náročnost na prostor (zhruba 17 m).  Čerpadlo a hadice (100 m) jsou součástí soupravy. Je možné namíchat 1 m3 – 12 m3 z jednoho naplnění. Lze samozřejmě i více při předpokladu doplnění zásobníku s pískem a pojivem (cca. 40 m3/ den). Díky této variantě se „namíchá“ přesně tolik anhydritu, kolik je potřeba pro Vaší stavbu. Bremat potřebuje pro stání cca. 20 m na délku a 2,5 m na šířku. Je to klasický kamión, tahač + návěs.

                                                                   POPTÁVKA ZDE

Nejlepší volba?

Ve městech kde není prostor pro TRANSMIX a kde není možnost výplachu z hadic je nejlepší volbou mix. Tam kde to lze je lepší použit BREMAT – přesné na spotřebu, výroba anhydritu přímo na místě.

Cena?

Mix i Bremat používají stejné technologie i stejné materiály. Cena anhydritu je při použití mixu nejvíce ovlivněna dopravou z nejbližší možné betonárky.

Má doprava vliv na kvalitu výsledného produktu?

Pokud není doprava delší než 3 hodiny tak nemá vliv na kvalitu materiálu. Doporučená doba zpracovatelnosti anhydritu jsou 4 hodiny. Volíme pouze ověřené produkty od společností Cemex, TBG, Morfico a dodržujeme dobu zpracovatelnos­ti !!!

Anhydritové podlahy

Pokud vás cokoliv zajmá, neváhejte nás kontaktovat!

+420 777013768 nebo nás kontaktujte